Nyheter // Hæhre Entreprenør

Hæhre Entreprenør videre til konkretiseringsfasen for bygging av ny E6 i Stjørdal for Nye Veier

I dag ble det klart at Nye Veier AS har besluttet at Hæhre Entreprenør AS og en gruppe rådgivere går videre til konkretiseringsfasen for bygging av E6 mellom Kvithammar og Åsen. Den endelige kontrakten er forventet å bli på cirka 4 milliarder kroner eks. mva.

Hæhre Entreprenørs hittil største prosjekt

– Dette er stort, sier Trond Simensrud prosjektutviklingssjef i Hæhre. Dette er det hittil største prosjektet i Hæhres historie. Tilbudsteamet har jobbet lenge og iherdig med denne prosjektet, og får nå lønn for innsatsen. En stor takk rettes til sentrale bidragsytere i tilbudsteamet.

God erfaring med samhandlingsprosjekter

Prosjektet går nå inn i en konkretiseringsperiode på om lag et år. Hæhre Entreprenør og rådgiverne i Dr. Ing. A. Aas Jakobsen Trondheim AS går da sammen med Nye Veier, berørte kommuner og andre interessenter om å optimalisere og utarbeide reguleringsplan for E6-utbyggingen før byggestart av totalentreprisen.

– Vi har god erfaring med å komme inn på prosjektet tidlig, som på prosjektet vi bygger for Nye Veier på E39 i Mandal. Det gir en mulighet for å sammen komme fram til de beste løsningene for prosjektet. Vi er også glade for å kunne bidra til at sikkerheten på den rasutsatte veistrekningen blir betydelig forbedret, avslutter Simensrud.

Les mer om prosjektet på bygg.no. 

– Vi er veldig stolte og glade for igjen å ha fått tillit fra Nye Veier på et så stort og viktig prosjekt, uttaler Gudmund Roen, daglig leder i Hæhre Entreprenør.

Byggestart er planlagt i siste halvdel av 2020 og veien skal etter planen være ferdig i 2025/2026.