Nyheter // Anlegg

Hæhre & Isachsen Maskinutleie signerer endelig avtale om kjøp av 50% av Ekspert Maskinutleie

Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS, et datterselskap under BetonmastHæhre, har i dag signert avtalen om kjøp av 50 prosent av aksjene i Ekspert Maskinutleie AS. Dermed styrker Hæhre & Isachsen Maskinutleie posisjonen som et av Norges ledende maskinutleieselskap.

– Med denne avtalen får vi en større og mer variert maskinpark, og i tillegg styrker vi vår geografiske tilstedeværelse. Dermed er vi bedre rustet til å møte kundenes behov for maskiner og utstyr, uttaler Lars Hæhre, styreformann i Hæhre & Isachsen Maskinutleie.

Hæhre & Isachsen Maskinutleie har tradisjonelt hatt ekspertise på tyngre anleggsmaskiner, mens Ekspert Maskinutleie har fokusert på mindre anleggsmaskiner samt utstyr til bygg- og anleggsbransjen.

Ekspert Maskinutleie fornøyd med avtalen

– Dette er en god avtale for Ekspert Maskinutleie, sier daglig leder, Kjell Sæter. – Selskapet vil bli hovedleverandør av små maskiner og utstyr til alle deler av BetonmastHæhre-konsernet, noe som legger til rette for en god utvikling for selskapet.

Alle ansatte i Ekspert Maskinutleie AS fortsetter som før, og bemanningen vil øke gjennom rekruttering. Selskapet skal videreføres under dagens profil.

Utvider maskinparken på grunn av stor etterspørsel

Hæhre & Isachsen Maskinutleie opplever stor etterspørsel i markedet, og tidligere denne måneden inngikk selskapet avtale om kjøp av 20 40-tonns DA40 Doosan dumpere. Avtalen med Ekspert Maskinutleie legger til rette for videre vekst innen en annen viktig del av utleiemarkedet.

– Som en ledende aktør innen utleiemarkedet må vi til enhver tid sørge for å ha en moderne maskinpark som svarer på kundenes behov. Avtalen med Ekspert Maskinutleie er i så måte strategisk viktig, sier Lars Hæhre.

Det var i oktober 2017 at partene inngikk en intensjonsavtale. Med dagens signering gjenstår kun godkjennelse fra konkurransemyndighetene før avtalen er endelig gjennomført.

– De siste månedene har partene jobbet godt med å bli bedre kjent, og vi er enda sikrere nå på at dette er en strategisk god avtale for begge selskapene, sier Kjell Sæter.

 

Bilde: Fornøyde parter er sikre på at dette blir en god avtale. F.v.: Frank Ole Sørensen, daglig leder Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS, Roger Kjenås, daglig leder Isachsen Maskin AS, Kjell Sæter, daglig leder Ekspert Maskinutleie AS, Lars Hæhre, styreformann Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS og Arvid Vegge, styreformann Ekspert Maskinutleie AS.